سالانه ۲۰۰طرح پژوهشی برای امنیت و سلامت غذایی اجرا می شود
محققان پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی از پایههای قدرت در خودکفایی ،تامین امنیت و سلامت مواد غذایی درکشور هستند.
به
گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز البرز، رییس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی با بیان اینکه این پژوهشگاه با هدف توسعه و استفاده از فناوریهای نوین کشاورزی برای حل مشکلات بخش کشاورزی، تأمین امنیت غذایی کشور، ارتقاء سطح سلامت غذایی جامعه، حفاظت از منابع پایه و بسترهای زیست محیطی در راستای توسعه پایدار، تاسیس شده است گفت: در بخش کشاورزی موضوع امنیت غذایی و در سطح کلانتر امنیت ملی در بحث پدافند غیر عامل مورد توجه است و بهطور کلی در این بخش تهدیدات زیستی مورد پایش و رصد قرار میگیرد.
مردی با اشاره به اینکه این پژوهشگاه با دارا بودن نیروی انسانی متخصص و متعهد و تجهیزات پیشرفته توانسته است در مدت کوتاه فعالیت خود به دستاوردهای بسیار با ارزشی در زمینههای مختلف بیوتکنولوژی کشاورزی دست یابد افزود، به نحوی که در حال حاضر به عنوان یکی از پیشتازترین و معتبرترین مراکز پژوهشی بیوتکنولوژی در کشور و منطقه شناخته میشود.
وی ضمن اشاره به اهمیت تامین مواد غذایی مردم به عنوان اصلیترین ماموریت جهاد کشاورزی بر بکارگیری علوم و فناوریهای جدید در جهت سالم سازی و افزایش بهره وری تولیدات حوزه دام و نباتات تاکید کرد و گفت: دشمن میتواند از ویژگیهای اطلاعات ژنتیکی برای مدیریت بیماریهای خاص استفاده کند و با استفاده از ژنوم دستکاری شده هدفمند در حوزه جانوری و گیاهی موجب انقراض و نابودی زیست محیطی شود و به این طریق امنیت غذایی کشور را تهدید کند، اما این پژوهشگاه وظیفه بررسی وشناسایی محصولات تراریخته را برعهده دارد.
وی افزود: در پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی سالانه ۲۰۰طرح پژوهشی درراستای خودکفایی وامنیت وسلامت غذایی جامعه اجرا می شود.